Xbox-foutcode 0x803f8001

Xbox-foutcode 0x803f8001

Een van de meest voorkomende fouten die Xbox-spelers kunnen hebben tijdens het spelen van verschillende interactieve games is foutcode 0x803f8001. Dit probleem treedt meestal op wanneer uw Xbox-services niet beschikbaar zijn. U bent op de ideale pagina beland als u deze fout al bent tegengekomen en deze wilt herstellen. Dit artikel bevat een stapsgewijze handleiding die u helpt bij het oplossen van dit specifieke probleem met het Xbox-apparaat. Laten we ons eerst concentreren op de redenen waarom u deze fout ervaart voordat we verder gaan met het oplossingsgedeelte. U moet dan naar het volgende gedeelte gaan.

Redenen om Xbox-foutcode 0x803f8001 tegen te komen

Er zijn tal van redenen waarom u dit probleem kunt hebben. Bijvoorbeeld-

 • Als de Xbox-services niet beschikbaar zijn, kunt u deze fout op uw apparaat tegenkomen.
 • Vanwege enkele downloadproblemen kunt u deze fout ook op uw apparaat tegenkomen.

Nu u zich bewust bent van de oorzaken, gaan we ons concentreren op het vinden van snelle oplossingen voor dit probleem.

Snelle oplossingen om foutcode 0x803f8001 op Xbox op te lossen:

Hier is een stapsgewijze handleiding waarmee u dit probleem probleemloos kunt oplossen.

Methode 1: Power Cycle Xbox One

Een eenvoudige manier om het probleem met foutcode 0x803f8001 op uw Xbox aan te pakken, is door een power cycle uit te voeren. Probeer in dat geval de volgende instructies zorgvuldig op te volgen.

 • In eerste instantie moet je op je Xbox one de witte aan / uit-knop enige tijd ingedrukt houden. Vervolgens kunt u zien dat de gameconsole wordt uitgeschakeld.
 • Als u klaar bent, moet u nu het netsnoer loskoppelen en enige tijd wachten.
 • Daarna moet u het netsnoer weer aansluiten. Schakel vervolgens de console in.
 • Nu moet u het updateproces opnieuw uitvoeren en kunt u deze kwestie snel oplossen. Als u het probleem met de Xbox-foutcode 0x803f8001 niet kunt oplossen, probeer dan de volgende methode.

Methode 2: Xbox Live-status controleren

Deze fout kan ook verschijnen als geen van de services actief is. In die situatie kunt u naar de Xbox Live-status kijken om te zien of de services actief zijn of niet. Bovendien moet u de live-status van uw Xbox controleren. Als er meldingen worden weergegeven, moet u wachten tot elke service is gestart voordat u verder gaat. Daarna kun je het nog een keer proberen.

Methode 3: Onjuiste inloggegevens

Als een lid van uw gezin de game downloadt maar momenteel niet is ingelogd, heeft u mogelijk ook dit probleem. In dat scenario moet je het gezinslid dat de game heeft gedownload vragen om in te loggen. Je moet de Xbox One aanwijzen als de thuisconsole van de gebruiker zodra hij of zij online inlogt en deze specifieke game downloadt.

Methode 4: Harde reset

Sommige mensen beweren dat het uitvoeren van een harde reset dit probleem kan oplossen. De Xbox One verwijdert al je accounts, instellingen, opgeslagen games en Home Xbox-associaties als je hem terugzet naar de fabrieksinstellingen. Uw gameconsole begint te synchroniseren zodra u verbinding kunt maken met de service. Probeer de volgende procedures om je gameconsole te resetten:

 • Eerst moet je op de linkerknop tikken die zich op het richtingspad bevindt. Dit opent het menu aan de linkerkant van het scherm.
 • Daarna moet je naar het tandwielpictogram scrollen en “Alle instellingen” selecteren door op de A-knop te tikken
 • Nu moet je het systeem kiezen en daarna moet je naar de “Console Info & Updates” gaan.
 • Als u klaar bent, moet u de optie Reset Console kiezen.
 • Nu wordt u gevraagd of u “Alles opnieuw instellen en verwijderen” of “Mijn games en apps opnieuw instellen en behouden” wilt.
 • Dus vanaf daar moet je de optie Alles resetten en verwijderen kiezen.
 • Daarna begint Xbox Live te synchroniseren met je console. Nu kun je proberen het spel te spelen.

Ik hoop dat het nuttig voor u zal zijn. Als u het probleem niet kunt oplossen, moet u de onderstaande alternatieve aanpak proberen.

Methode 5: Installeer het spel opnieuw

U kunt ook de specifieke game opnieuw installeren die de oorzaak van uw probleem is. Je moet eerst “X” selecteren naast beide App Store-zoekopdrachten om deze game te verwijderen, en dan moet je “Opnieuw installeren” selecteren om het opnieuw te installeren.

Methode 6: Downloadproblemen met Windows 10

Volgens sommige gebruikers kan dit probleem ook worden veroorzaakt door een verouderd besturingssysteem of stuurprogramma’s voor grafische kaarten. Probeer deze methoden te gebruiken om ze in dat geval bij te werken.

 • Daar moet je in eerste instantie zeker van zijn, de Windows 10 is geüpdatet naar de nieuwste versie.
 • Nu moet u er zeker van zijn dat Windows 10 is bijgewerkt naar de nieuwste versie.
 • In dit geval kunt u ook controleren of uw grafische kaart is gedownload. U moet ook de stuurprogramma’s van de grafische kaart bijwerken
 • Daarna moet u uw systeem opnieuw opstarten. Zorg er ook voor dat u zich bij elk Microsoft-account in de Windows Store of een webbrowser moet afmelden.
 • Daarna moet je weer inloggen in de Windows Store en het spel zoeken in het zoekveld.
 • Als je de game niet kunt vinden, staat deze rechtsboven naast de zoekbalk.
 • Nu moet je terug naar mijn bibliotheek. Daarna moet je op de spellen tikken.
 • Vervolgens moet je op de optie Alles weergeven tikken.
 • Tik daarna op de Toon deze show zichtbaar maken. Je zult het spel kunnen zien.
 • Nu zal de game in kwestie zeggen: “Je bezit dit al”.
 • Daarna moet je doorgaan met het updaten van het spel. Zorg ervoor dat uw harde schijf minimaal 60 GB vrije ruimte heeft.

Nadat al deze procedures zijn voltooid, kunt u probleem 0x803f8001 snel oplossen.

Laatste woorden

De professionals hebben in dit bericht een grondige zelfstudie gegeven waarmee u het probleemnummer 0x803f8001 eenvoudig kunt oplossen. Probeer in dat geval elke stap zorgvuldig te volgen. Stap springen moet worden vermeden. U kunt uw verhelderende input geven in het commentaargedeelte als u problemen ondervindt bij het uitvoeren van deze instructies.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *