Hoe u uw YouTube TV-abonnement kunt annuleren

Hoe u uw YouTube TV-abonnement kunt annuleren

Of je je nu hebt aangemeld voor een gratis proefperiode van YouTube om één programma te bekijken, of je het al maanden gebruikt, je kunt je abonnement altijd op elk moment opzeggen. Je hebt wel een computer of smartphone nodig. Hier leest u hoe u uw YouTube TV-abonnement opzegt

Hoe u uw YouTube TV-abonnement op een computer kunt annuleren

 • Open een webbrowser en ga naar tv.youtube.com.
 • Meld u vervolgens aan. Klik hiervoor op de knop Aanmelden in de rechterbovenhoek van het venster. Selecteer vervolgens uw Google-account en voer uw wachtwoord in als u niet bent aangemeld.

 • Klik vervolgens op uw profielpictogram. U vindt deze in de rechterbovenhoek van het venster.
 • Kies vervolgens Instellingen. U ziet dit bovenaan het vervolgkeuzemenu.

 • Selecteer vervolgens Lidmaatschap. Je ziet dit bovenaan de linkerzijbalk.
 • Klik vervolgens op Lidmaatschap pauzeren of annuleren. Je ziet dit onder het YouTube TV-pictogram.

 • Klik vervolgens op Lidmaatschap opzeggen. U ziet deze optie onderaan het pop-upvenster. Zorg ervoor dat u niet op Pauzeren klikt. Anders wordt uw account na acht weken automatisch geactiveerd en worden er kosten in rekening gebracht.

 • Kies een ‘reden waarom u opzegt’. U hoeft geen tekst toe te voegen in het tekstveld dat verschijnt.
 • Klik vervolgens op Doorgaan met annuleren. U ziet dit onderaan het pop-upvenster.

 • Klik ten slotte op Lidmaatschap opzeggen.

 • Zodra u op Lidmaatschap opzeggen klikt, wordt u teruggebracht naar de Lidmaatschapspagina. Als je je lidmaatschap hebt opgezegd, zie je Lidmaatschap opnieuw starten onder het YouTube TV-logo.
 • Je ontvangt dan een e-mail waarin wordt bevestigd dat je je abonnement op YouTube TV hebt opgezegd.

Als je een gratis proefperiode annuleert, wordt je abonnement onmiddellijk geannuleerd en heb je geen toegang meer tot content op de streamingdienst. Als je een kosteloze proefperiode echter niet opzegt, heb je tot het begin van je volgende factureringsperiode nog steeds toegang tot alle content op YouTube TV.

Hoe u uw YouTube TV-abonnement op een iPhone kunt annuleren

Om je YouTube-abonnement op een iPhone op te zeggen, moet je een webbrowser op je apparaat openen en naar tv.youtube.com gaan. Klik vervolgens op je profielpictogram en ga naar Instellingen > Lidmaatschap > Lidmaatschap opzeggen en bevestig.

Dit zijn dezelfde stappen in het vorige gedeelte. Als je echter een Android-telefoon hebt, kun je je YouTube-abonnement opzeggen via de app. Hier is hoe:

Hoe u uw YouTube TV-abonnement op een Android kunt annuleren

Om je YouTube TV-abonnement op een Android-apparaat te annuleren, open je de app en log je in. Tik vervolgens op je profielpictogram en ga naar Instellingen > Lidmaatschap > Lidmaatschap opzeggen. Selecteer ten slotte een reden om te vertrekken en tik op Doorgaan met annuleren > Lidmaatschap opzeggen.

 • Open de YouTube TV-app op je Android-telefoon.
 • Meld u vervolgens aan. Als dit de eerste keer is dat u de Android-app gebruikt, moet u tikken op Al lid? Meld u vervolgens aan met uw Google-gebruikersnaam en -wachtwoord.
 • Tik vervolgens op je profielpictogram. Deze zie je in de rechterbovenhoek van je scherm.
 • Tik vervolgens op Instellingen.
 • Tik vervolgens op Lidmaatschap.
 • Selecteer vervolgens Lidmaatschap pauzeren of annuleren. Je ziet dit onder het YouTube TV-logo.
 • Klik onderaan op Annuleren. Zorg ervoor dat u niet op Lidmaatschap pauzeren klikt.
 • Kies uw reden om te annuleren.
 • Selecteer Doorgaan met annuleren. U hoeft geen tekst te beantwoorden om door te gaan.

Selecteer op het volgende scherm Lidmaatschap opzeggen.

Wat betekent het om je YouTube TV-abonnement te pauzeren?

Als je je YouTube TV-abonnement probeert op te zeggen, zie je mogelijk de optie om je abonnement te onderbreken. Hiermee kunt u uw abonnement op elk gewenst moment in de komende acht weken hervatten, waarna uw account wordt geactiveerd en er kosten in rekening worden gebracht.

Tijdens de pauzeperiode wordt er echter niets in rekening gebracht. Je huidige bibliotheekopnamen blijven ook behouden, maar de pauze wordt uitgebreid naar de andere accounts die aan je YouTube TV-account zijn gekoppeld. Volledige toegang wordt teruggegeven zodra u de service hervat, wat op elk moment kan worden gedaan.

Contact opnemen met ondersteuning voor YouTube TV-annulering

Als je contact wilt opnemen met YouTube TV-support, ga je naar je YouTube TV-account (via een computer, mobiele app of mobiele browser) en selecteer je je profielpictogram in de rechterbovenhoek. Ga dan naar Hulp.

Een van de nadelen van YouTube TV is dat er geen klantenservicenummer is dat je kunt bellen. U kunt echter alleen met hun ondersteuningsteam chatten, e-mailen of een telefoontje van hen aanvragen.

Als je voor de chatoptie kiest, kun je direct antwoord krijgen. Als u een e-mail stuurt, krijgt u binnen 24 uur antwoord. U kunt ook plannen om gebeld te worden door een ondersteuningsmedewerker.

Na het opzeggen kun je het beste contact opnemen met je bank om eventuele toekomstige betalingen aan YouTube TV stop te zetten. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat u niet per ongeluk in rekening wordt gebracht. Als je alsnog een rekening ontvangt nadat je je abonnement correct hebt opgezegd, neem je contact op met zowel YouTube TV als je bank om de afschrijving te betwisten.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *