Hoe HP Printer offline probleem op te lossen?

Hoe HP Printer offline probleem op te lossen?

Offline probleem met HP printer  is een van de meest vreselijke ervaringen met het hebben van een mobiele printer.

Voorheen was uw printer via een USB-kabel aangesloten op uw computer of laptop. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over een mobiele verbinding. De printers van uw plaatselijke winkelier hebben nu zelfs geen USB-kabel meer nodig. Bovendien heeft meer dan 90% van hen cellulaire mogelijkheden.

Het hebben van een mobiele printer, waarmee printereigenaren vanaf verschillende platforms kunnen afdrukken, is ongetwijfeld voordelig.

Het is gewoon vervelend voor degenen onder ons die printers hebben als ze van tijd tot tijd offline gaan. Maar hoe komt het dat uw printer constant offline gaat?

  • Slechte netwerkverbinding
  • Algemene verbinding
  • Systemen zijn verbonden met verschillende wifi’s
  • Muren en verbinding over grote afstand
  • Verbonden met de onjuiste wifi-regelmaat

Oplossingen om het offline probleem van de printer op te lossen om het terug online te leiden

Oplossing 1: Power Cycle-systeem

Als uw printer niet meer reageert, moet u onmiddellijk alle systemen waarbij de computer en de printer betrokken zijn uit en weer inschakelen. Meestal lost deze oplossing het probleem op. Zet de computer en printer gewoon een paar seconden uit.

Tip: Zorg ervoor dat de printer volledig is uitgeschakeld en niet in de energiebesparende modus staat. Als u niet bent gevalideerd, koppelt u de printer los en wacht u 30 seconden voordat u deze weer aansluit.

Schakel ze op dit moment in en wacht tot ze verbinding hebben gemaakt met het netwerk. Controleer vervolgens eerst of het printerniveau online of offline is.

Oplossing 2: voer de probleemoplosser uit

Het uitvoeren van de probleemoplosser kan helpen als de printer offline een Windows-probleem ontwikkelt in het Windows-afdruksubsysteem. De probleemoplosser wordt vaak gebruikt om gebruikers te helpen bij het opsporen van een aantal Windows-gerelateerde fouten, zoals een niet-aangewezen netwerk of een internetverbinding die niet werkt. Als gevolg hiervan is het een goed idee om het een kans te geven. De stappen zijn als volgt.

Stap 1: Open Windows-instellingen en ga naar de eerste pagina, waar u Systems ziet.

Stap 2: Ga naar de rechterkant van de pagina en zoek de printer die offline staat onder de lijst met printers door op de optie Printers en scanners onder de lijst Systemen te klikken. Selecteer de doelprinter in het vervolgkeuzemenu en selecteer Beheren uit de opties.

Stap 3: Selecteer De probleemoplosser uitvoeren in het volgende vak. Daarna zal de software zelfstandig werken om eventuele printerproblemen op te sporen en te diagnosticeren. Volg de instructies op het scherm om de bewerking te voltooien.

Oplossing 3: stel de printer correct online in

Zelfs als de printer online is en correct is aangesloten, kan de offline-fout van de printer nog steeds optreden als de instellingen onjuist zijn geconfigureerd. In dit geval kunt u de offline-fout van de printer bepalen door de printer online correct te repareren.

Stap 1: Open het Configuratiescherm en selecteer Systemen en printers in het vervolgkeuzemenu.

Stap 2: Schakel het vinkje uit Stop met afdrukken en printer offline gebruiken in het snelmenu onder de lijst met printers die u gebruikt en die in het offline-niveau is ingevoegd.

Oplossing 4: controleer de printerpoort

Het offlineprobleem van de printer wordt ook veroorzaakt door een foutieve poortaanduiding. Deze methode is echter mogelijk alleen beschikbaar voor een netwerkprinter met een IP-adres. De praktische reden hiervoor is dat het IP-adres van de printer is gewijzigd, maar de poortidentificatie niet.

Stap 1: Haal het IP-adres van de printer op de netwerknaampagina, ga vervolgens naar het gedeelte Systemen en printers van het Configuratiescherm en volg de stappen in oplossing 3. Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde printer en selecteer Eigenschappen van Pinter.

Stap 2: Selecteer in het volgende venster het tabblad Poorten en schakel de poortlijst uit om de aangevinkte poort te lokaliseren. Om door te gaan, klik op Poort configureren in de rechterbenedenhoek van het venster wanneer deze is gedetecteerd.

Stap 3: In dit venster ziet u de poortnaam en het IP-adres. Onderscheid ze van degene die je zocht. Als er wijzigingen zijn geweest, moet u het IP-adres in dit gedeelte upgraden en vervolgens op Toepassen en OK klikken om de wijziging op te slaan en uit te voeren.

Oplossing 5: printerstuurprogramma herstellen

Het is waarschijnlijk dat de meest recente printerdriver verantwoordelijk is voor het probleem Hoe de printer offline te repareren. Als dit het geval is, verwijdert u de bestaande printerdriver en installeert u de meest recente van de website van de fabrikant. Om het meest recente printerstuurprogramma te vervangen, gaat u naar het gedeelte Systemen en printers van het Configuratiescherm en gebruikt u de punten uit oplossing 3 om met de rechtermuisknop op het beschadigde printerstuurprogramma te klikken en Systeem verplaatsen te selecteren.

Volg daarna de instructies op het scherm om het proces te voltooien. Open momenteel het nieuwste printerstuurprogramma en volg de instructies op het scherm om het te installeren.

We zouden willen dat u het offline-probleem met de printer had vastgesteld nadat u de eerder genoemde oplossingen had geprobeerd. Als u problemen ondervindt bij het implementeren van de vorige methoden, kunt u gemakkelijk professionele hulp zoeken.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *