Garmin geeft toe en betaalt miljoenen losgeld

Garmin geeft toe en betaalt miljoenen losgeld

Een georganiseerde bemanning van kapers viel Garmin aan, een fabrikant van hoogwaardige fitnessapparatuur. Het merendeel van de services die op deze apparaten zijn aangesloten, is uitgeschakeld door de ransomware die deze kapers hebben ingezet. De mensen die de Garmin-applicaties gebruiken, zijn ernstig geschaad door deze aanval. Wie het brein achter de operatie was, is nog steeds een raadsel.

Onderzoekers hebben de hypothese dat een groep hackers, genaamd Evil Corporation, de schuldige is. Deze Russische outfit staat bekend om het doen van soortgelijke acts. Garmin betaalde een aanzienlijke som geld om de gegevens te ontsleutelen, maar het is nog steeds onduidelijk waar en aan wie het geld als losgeld is gegeven.

Wat werkelijk is gebeurd?

In de maand juli, op de 23e, vond de aanval plaats. Het begon een impact te hebben op Garmin-wearables. Daarna ging het geleidelijk verder naar de servers. Verrassend genoeg had Garmin geen gegevensverlies met betrekking tot klanten. Na een paar dagen begonnen sommige van zijn diensten weer te functioneren, maar de fitnessmoloch kon niet alle functies herstellen.

Toen een ransomware-variant genaamd WastedLocker het aanviel, kreeg de titan van de fitnessindustrie een zware klap. Het is een gloednieuwe ransomware-versie die alle gegevens van de server versleutelt in ruil voor gegevensvaluta.

Garmin vecht terug om aan de vraag te voldoen

Ja, er was een enorme vraag. Er was geld mee gemoeid, 10 miljoen dollar waard. Een handvol van Garmin’s onlangs gelanceerde oplossingen hebben experts en academici verbijsterd. Is het losgeld betaald door Garmin? Als ze dat deden, wie betaalden ze dan? En er zijn nog steeds onopgeloste vragen.

Andere ransomware-aanvallen

Andere bedrijven, naast Garmin, hebben te maken gehad met ransomwareaanvallen. De twee bekende bedrijven die te maken kregen met ransomware-aanvallen waren Canon en Travelex. Naast organisaties worden ook universiteiten en overheidsinstanties als slachtoffers gerekend.

Toekomstige veiligheidsmaatregelen

Talloze andere bedrijven kunnen de komende dagen lijden, aangezien Garmin het slachtoffer was. Daarom wenst iedereen in de Verenigde Staten van Amerika een veilige internetfirewall. Veel mensen beschuldigen de Russische president ervan deze kwestie te negeren omdat de ransomware zijn oorsprong heeft in Rusland.

Volgens experts richten hackers zich vooral op Amerikaanse organisaties. Ze willen zoveel mogelijk geld voor zichzelf houden. Privacy is daarom cruciaal. Er was niet veel dat Garmin kon doen om hun werkstation te behouden. Hierdoor hebben ze het losgeld vrijgelaten. Mensen moeten zich realiseren dat er nog andere kleine en middelgrote bedrijven op de lijst staan. In plaats daarvan zal het veel eenvoudiger zijn om voorbij hun firewalls te komen.

Gegevensbescherming is cruciaal, aangezien computers alle kritieke informatie voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen weergeven. De tech-goeroes adviseren daarom dagelijkse gegevensback-ups. Aan de andere kant moet de installatie van de beveiligingssoftware volledig zijn om te garanderen dat alles veilig is.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *