Garmin-Foutcode 0105

Garmin-Foutcode 0105

Garmin biedt in wezen een reeks op GPS gebaseerde gadgets, waaronder satellietnavigatie, wearables, sport en buiten, scheepvaart, luchtvaart enz. Deze apparaten worden voornamelijk aangedreven door GPS, wat een passieve technologie is. Dit betekent dat het geen internet nodig heeft voor zijn basisbewerkingen. Maar voor het geval u uw apparaat wilt gebruiken en beheren via een computerapparaat of smartphone. Of u wilt de informatie delen die door deze apparaten is vastgelegd.

Dan heeft u een internetverbinding nodig. Dit geldt met name in het geval van smartphones waar u een wifi-verbinding moet hebben. Soms kan deze verbinding tussen de twee echter leiden tot problemen zoals Garmin-Foutcode 0105.

Wat is Garmin-foutcode 0105?

Garmin 0105 is in feite een probleem met de WiFi-connectiviteit waarmee Garmin-apparaten worden geconfronteerd, met name de fitnessapparaten. Dit probleem treedt op wanneer uw apparaat verbinding probeert te maken met het “WiFi-netwerk” om toegang te krijgen tot de gekoppelde software zoals Garmin Express of Connect. Een ander punt om te onthouden is dat dit gebeurt met een eerder geconfigureerd wifi-netwerk.

Telkens wanneer u dit probleem tegenkomt, geeft uw Garmin-apparaat een bericht weer met de melding “Netwerkfout: probeer het later opnieuw”. U krijgt deze melding onder Garmin Error Code 0105. Hiermee kan uw “Apparaat” geen verbinding maken met uw Smartphone/Computer via het WiFi Netwerk.

Reden achter het probleem

Hoewel dit probleem zich voornamelijk voordoet vanwege de incompatibiliteit van het apparaat met uw draadloze router of netwerktoegangspunt. Sommige Garmin toestellen werken nog steeds op de oudere 802.11b of 802.11g (2,4 GHz frequentie) draadloze standaarden. De meeste draadloze routers zijn echter geüpgraded naar 802.11n of latere draadloze standaarden. Als zodanig bieden ze geen ondersteuning voor Garmin-apparaten die leiden tot Garmin Error Code 0105.

Hoewel deze incompatibiliteit van draadloze standaarden de belangrijkste oorzaak van dit probleem is. Er zijn echter andere factoren die tot dit probleem kunnen leiden. Bijvoorbeeld problemen met het netwerk, software, besturingssysteem, apparaten enz.

Problemen met Garmin-foutcode 0105 oplossen

Wat de oorzaak van dit probleem ook is, er moet onmiddellijk actie worden ondernomen om dit probleem op te lossen.

Controleer de draadloze standaardcompatibiliteit

In de eerste plaats is het essentieel om ervoor te zorgen dat uw draadloze router of netwerktoegangspunt dezelfde draadloze standaard ondersteunt als uw Garmin-apparaat, d.w.z. 802.11g of 802.11b (2,4 GHz-frequentie) draadloze standaard. Om hetzelfde te controleren, kunt u de gebruikershandleidingen van de respectieve apparaten raadplegen.

Als uw router hetzelfde ondersteunt, zorg er dan voor dat deze is ingeschakeld voor deze standaard. Hiervoor kunt u de hulp inroepen van uw routerfabrikant. Dit is echter een gemakkelijke taak die kan worden uitgevoerd op het configuratiescherm voor beheerdersinstellingen van uw draadloze router.

Controleer daarnaast de wifi-mogelijkheden van uw Garmin-apparaat door de gebruikershandleiding te raadplegen.

Aanvullende oplossingen

  • Start het Garmin-apparaat, de router, de smartphone enz. opnieuw op.
  • Zorg ervoor dat u wifi inschakelt op uw router, Garmin-apparaat en smartphone.
  • Schakel Bluetooth in op uw smartphone.
  • Configureer het WiFi-netwerk opnieuw op uw apparaat.
  • Update de Garmin-app (Connect/Express enz.), het besturingssysteem van de smartphone en het Garmin-apparaat.
  • Zorg ervoor dat de smartphone en het Garmin toestel zich binnen 10 meter van elkaar bevinden.
  • Herstel netwerkverbinding.
  • Schakel Firewall of andere storende software uit.

 

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *